Pompe piscine publice

Pompe piscine publice preturi. Pompe piscine publice - Detalii tehnice, pliante si informatii. Alege un produs si vei gasi detalii complete pentru Pompe piscine publice. Puteti comanda orice produs din Pompe piscine publice si on-line

Aceste tipuri de pompe de piscine publice trebuiesc foarte atent dimensionate inainte de instalare avand in vedere faptul ca la o piscina publica este necesar controlul continuu al calitatii apei la exigente sporite fata de piscinele particulare.

Se afişează 1 - 2 din cele 2 produse conform filtrării

Pompe piscine publice

.

Ordonează după:

POMPE PENTRU PISCINE PUBLICE BCP - 2850 rpm

  • Debit pompa: 41 m³/h ~ 124.5 m³/h
  • Tensiune alimentare: 220 V ~ 380/700 V
Preţ: de la 3.154,1 lei(TVA inclus)
Pompa piscina - 2850 rpm

POMPE PENTRU PISCINE PUBLICE BCPB - 1450 rpm

  • Debit pompa: 69 m³/h ~ 115 m³/h
  • Putere consumata: 4.71 kW ~ 8.7 kW
  • Tensiune alimentare: 380 V
Preţ: de la 7.177,69 lei(TVA inclus)
Pompa piscina - 1450 rpm

 

Modalitatile de calcul ale debitului pentru pompele aferente unor piscine publice sunt complexe si depind de mai multi factori, noi prezentandu-va mai jos sugestii pentru piscinele private.

Debitul pompei pentru piscine private

Pompa pentru piscina creeaza debitul filtrarii, este o caracteristica esentiala de functionare a piscinei supraterane, debitul orar trebuie sa fie cel putin egal cu 1/6C din volumul bazinului, la piscinele de familie!

Debitul orar = Volumul bazinului / 6. Astfel teoretic in 6 ore este epurat volumul total.

Pentru ca filtrul se murdareste si franeaza debitul de apa, se calculeaza in general debitul minim, aplicand un "coeficient de murdarire” (care este cuprins intre 1,20 - 1,30). Intr-un circuit clasic al apei, grupul de filtrare este instalat la o distanta de 3 - 10 m de bazin. In cazul grupurilor monobloc de perete, circuitul este mai scurt si franarea este mai redusa: luati in considerare numai 10 - 20% din reducerea debitului nominal al pompei pentru piscina .

DEBITUL MEDIU AL POMPELOR MOBILE

Cu titlu informativ general/pe sistem de filtrare clasic:

- pompa de 1/2 cv (350 W) - Debit nominal 8 m/h - Debit efectiv 5 - 6 m/h

- pompa de 3/4 cv (550 W) - Debit nominal 10 m3 /h - Debit efectiv 6 - 8 m3/h

- pompa de 1 cv (750 W) - Debit nominal 15 m3/h - Debit efectiv 10 - 12 m3/h

- pompa de 1,5 cv (1100 W) - Debit nominal 18 m3/h - Debit efectiv 14 -1 6 m3/h

- pompa de 2 cv (1500 W) - Debit nominal 25 m3 /h - Debit efectiv 16 - 20 m3/h

- pompa de 3 cv (2200 W) - Debit nominal 33 m3/h - Debit efectiv 23- 26 m3/h

Valoarea debitului este importanta, aceasta conditioneaza frecventa trecerii apei prin filtru: cu cat debitul este mai important, cu atat reciclarea apei din filtru este mai frecventa pe o durata determinata (o zi).

De exemplu, intr-o zi de functionare, sau 12 ore, debitul de filtrare egal cu 1/6 din bazin pe ora, va reimprospata teoretic de doua ori masa de apa. Daca debitul a fost egal cu 1/4 din bazin pe ora (foarte important), toata apa din bazin va fi reImprospatata in 4 ore, si in 12 ore masa de apa va fi reciclata de 3 ori in loc de 2.

Debitul de functionare este apreciat mai intai "din ochi”: vedem ca apa se tulbura deasupra duzelor de evacuare acestea sunt bine directionate in sus asa cum ar trebui sa fie! De asemenea, debitul este apreciat "cu mana" cand punem mana in fata gurii de refulare trebuie sa simtim presiunea de evacuare care trebuie sa impinga mana.

Pentru incepatori, debitul pompei determina o presiune la manometru care este normala intr-un anumit circuit, aceasta trebuie sa fie intotdeauna aceeasi in conditii identice de functionare, adica cu un filtru de piscina curat. In mod exceptional circuitele de apa au aceeasi presiune la manometru; de aici necesitatea de a inscrie aceste presiuni in punerea in functiune: acestea reprezinta un reper util pentru reducerea ulterioara a anomaliilor de functionare.

La alegerea tipurilor de pompe de piscine publice trebuie avut in vedere nu numai pretul, dar si consumul de curent avand in vedere ca aceste pompe de piscine publice functioneaza foarte mult timp. Unele pompe de piscine publice pot  costa mai putini sau mai multi bani, ca investitie initiala, dar amortizarea diferentelor de cost dintre diferite pompe de piscine publice s-ar putea face intr-un termen rezonabil de timp datorita consumului mai redus de curent electric. Trebuie facut , deci, un calcul tehnico-economic cand se iau in calcul la achizitionarea acestor tipuri de pompe piscine publice.

O piscina publica poate avea o pompa sau mai multe pompe pentru aceeasi piscina publica.

Aceste pompe piscine publice sunt in general construite profesional si au o durata mai mare de viata decat alte tipuri de pompe pentru piscina. La piscinele publice de dimensiuni mai mari, la alegerea acestor pompe piscine publice trebuie avuta in vedere si instalarea unor pompe piscine publice de rezerva !

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine