Filtre piscine

Filtre piscine preturi. Filtre piscine - Detalii tehnice, pliante si informatii. Alege un produs si vei gasi detalii complete pentru Filtre piscine. Puteti comanda orice produs din Filtre piscine si on-line

Societatea CALOR srl comercializeaza mai multe tipuri de filtre pentru piscine, denumite in continuare filtre piscine.

Filtrarea apei (efectuata prin filtre piscine)

Filtrarea prin fiiltrul de piscina sau prin filtrele pentru piscine este indispensabila; aceasta permite oprirea impuritatilor la trecerea apei prin mediul filtrant: impuritati minerale si organice. Acestea din urma, mai periculoase, pot evolua in focare de infectii si pot distruge produsele dezinfectante.

 Pentru fiabilitate, filtrul de piscina  trebuie sa permita eliminarea sau evacuarea cu usurinta a impuritatilor care nu trebuie sa ramana in filtru, in caz contrar, acestea tind sa neutralizeze, adica sa opreasca, circulatia apei prin exces de colmatarea acestor filtre piscine. Se poate spune ca filtrul de piscina, eliminand tulburarea apei si lasand-o limpede, amelioreaza calitatea inotului si "pregateste terenul" pentru actiunea dezinfectanta a produselor chimice (clor de piscina, algicid piscina) care vor curati complet apa.

 Exista trei tipuri practice de filtrare (filtre piscine):

- filtrarile cu nisip (si hidroantracit) / filtru piscina cu nisip/hidroantracit,

- filtrari cu cartus / filtre piscina cu cartus,

- filtrari cu diatomita.

 * FLOCULARE - NUMAI FILTRU CU NISIP, este un procedeu care permite lipirea celor mai fine particule datorita unui produs lichid sau solid, care actioneaza in bazin sau pe filtru. Astfel, nisipul poate opri aceste particule aglomerate intr-un "dispozitiv de floculare"

 Mai departe se face referire la finetea filtrului de piscina, aceasta este legata de finetea orificiilor care efectueaza sortarea. Majoritatea acestor filtre piscine actuale dau rezultate bune:

- filtre cu nisip piscine publice care utilizeaza floculant: 0,02 mm

- filtre cu cartus: 0,01 mm;

- filtre cu diatomita: 0,004 mm.

 Incetinirea trecerii apei prin filtru are o influenta deloc neglijabila. Cu cat trecerea se face mai greu, cu atat filtrarea se face mai bine. La piscinele supraterane de familie, viteza maxima recomandata este de 50 m3/h pe m2 de suprafata filtranta a filtrului cu nisip (50 mh), 5 m3/h pe m2 de suprafata filtranta a filtrului cu diatomita (5 mh), 2m3/h de suprafata filtranta a filtrului cu cartus (2 mh).

 Daca, de exemplu, filtrarea unei piscine supraterane necesita un debit de 10 m3/h, trebuie instalat minim:

- un filtru de suprafata cu sectiunea de 1/5 de m2 , fie 0,2 m2 (D = 0,55),

- un filtru cu diatomita de 2 m2 ,

- un filtru cu cartus de 5 m2

Aceste filtre piscine, mai sus mentionate, sunt cele mai utilizate in piata.

Pentru subiectul: filtru piscine preturi , specialistii nostri va stau la dispozitie cu orice informatii sau preturi solicitate.

Nota: La piscinele publice, viteza de trecere prin filtrele cu nisip este de 30 m3/h/m2

In concluzie, pentru o anumita pompa de piscina care creeaza un anumit debit, exista un anumit gabarit al filtrului maxim, dar putem ameliora filtrarea alegand un filtru de calibru superior, incetinind astfel viteza de filtrare.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine