Clor piscine

Clor piscine preturi. Clor piscine - Detalii tehnice, pliante si informatii. Alege un produs si vei gasi detalii complete pentru Clor piscine. Puteti comanda orice produs din Clor piscine si on-line

CLOR PISCINA / CLOR PSICINE reprezinta dezinfectantii cel mai des folositi in procesul de intratinere piscine.

Mecanismul de actiune al clor piscina / clor piscine este unul relativ simplu si este descris mai jos.

Mecanismul de actiune al clor piscina, clor piscine este aproape de fiecare data acelasi, ca de exemplu so mecanismul de formare a clorului din sistemele electrolizoarelor de sare pentru piscine.

Astfel avem o reactie chimica a clorului piscinei:

Metoda de actionare se poate rezuma dupa cum urmeaza:

Clor + apa: acid hipocloric, HClO. Brom + apa: acid hipobromic, HBro.

Cloramine + acid hipocloric = Clor + N (azot) care se degaja.

Se afişează 1 - 8 din cele 8 produse conform filtrării

Clor piscine

.

Ordonează după:

CLOR PENTRU PISCINE SOC CHLORIKLAR - 1KG

Preţ: 58,6 lei(TVA inclus)
Produs periculos

CLOR PENTRU PISCINE SOC CHLORIKLAR- 5 KG

Preţ: 219,11 lei(TVA inclus)
Produs periculos

CLOR PENTRU PISCINE SOC CHLORIFIX - 1 KG

Preţ: 52,38 lei(TVA inclus)
Produs periculos

CLOR PENTRU PISCINE SOC CHLORFIX - 5 KG

Preţ: 222,67 lei(TVA inclus)
Produs periculos

CLOR PENTRU PISCINE LENT CHLORILONG - 5 KG

Preţ: 236,32 lei(TVA inclus)
Produs periculos

CLOR PENTRU PISCINE LENT CHLORILONG - 10 KG

Preţ: 445,19 lei(TVA inclus)
Produs periculos

 

In apa, acesti acizi se descompun partial, si in functie de aciditatea apei, emit ioni de hipoclorit: "rezerva" de clor, si hidrogen. Atentie, cu cat pH este mai ridicat cu atat mai mult acidul se descompune in ioni de hipoclorit inactivi! Acidul hipoclorit reprezinta forma activa oxidanta a clorului: omoara microorganismele atacand peretii celulari sau degradand enzimele fabricate de celule pentru sustinerea vietii.

Aceasta actiune de sterilizare cu clor piscina este completata cu una de degradare: clorul actioneaza prin combinarea cu aminoacizii constitutivi ai materiei organice pentru a le descompune, din faza intermediara rezultand cloramine (sau bromamine in cazul bromului), iar la sfarsitul procesului de descompunere elementul "azot" se degaja in atmosfera (intretinere piscine cu clor piscine).

 Exista deci o actiune dubla: anihilarea microorganismelor si degradarea/distrugerea materiei organice moarte. Toate acestea fac din substantele de mai sus solutia preferata de intretinere piscine cu clor piscine sau clor piscina.

Ca reactii chimice, avem:

HClO + materie organica (aminoacizi) = Cloramine

HBrO + materie organica (aminoacizi) = Bromamine

Atentie cloraminele au un miros urat si sunt intepatoare pentru ochi, dar este necesar un exces de clor, sau la dorinta de acid hipocloric, pentru a le distruge complet, adica pentru a completa reactia de degradare! Acest lucru este primordial in tratamentul cu clor piscina sau clor piscine.

 

Dozele de clor piscine sau clor piscina trebuiesc atent dozate astfel incat sa nu avem nici un exces de clor piscine, nici o dozare insuficienta de clor piscina.

 Deci daca apa din piscina miroase a clor, ramane tulbure si provoaca senzatii de intepatura a ochilor, inseamna ca doza de clor piscina, clor piscine a fost incorecta sau insuficienta: poate fi necesar rapid un tratament "soc" cu 4-5 g de clor sau brom pe metru patrat dupa scaderea pH-ului la 7 sau 7, 2.

Clorul si bromul sunt fara indoiala dezinfectantii-oxidanti cei mai vechi si cel mai des folositi.

Modul de actiune al bromului este identic, dar actiunea acidului hipobromic este mai putin influentata de pH-ul apei, pe de o parte, si pe de alta bromaminele nu miros atat de puternic prin comparatie cu cloraminele. Anume forme de clor necesita folosirea unui stabilizant: se prefera hipocloritii de calciu si sodiu.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine