Chimicale / produse de intretinere piscine

Chimicale / produse de intretinere piscine preturi. Chimicale / produse de intretinere piscine - Detalii tehnice, pliante si informatii. Alege un produs si vei gasi detalii complete pentru Chimicale / produse de intretinere piscine. Puteti comanda orice produs din Chimicale / produse de intretinere piscine si on-line

Tratamentul apei piscinei se face chimic cu substante piscina pentru intretinerea piscinei / dezinfectiea piscinelor / intretinere piscina / intretinere piscine.

PRINCIPIUL CALAUZITOR pentru intretinerea piscinei (sau cum realizam o intretinere piscina ori o intretinere piscine eficient ?)

O parte infima a impuritatilor risca sa nu fie preluata de sistemul de filtrare si curatare; este vorba de praf microscopic mineral si organic, de produse dizolvate de origine vegetala sau animala (sudoare, mucus) sau de origine minerala (calcar), microorganisme animale si vegetale, ca algele si ciupercile. Prin urmare, aceste microorganisme vii, algele de exemplu, au tendinta de a se dezvolta sprijinindu-se pe baze solide: praf sau impuritati reziduale fine, hranindu-se cu aceste reziduuri organice sau produse organice dizolvate (daca nu se dozeaza regulate substante intretinere piscine). Rezultatul? o apa tulbure, verzuie, pereti cu suprafata vascoasa sau alunecoasa si in concluzie o apa respingatoare! Pentru a evita degradarea apei este nevoie deci de substante intretinere piscine.

In plus, pe langa poluarea apei din piscina produsa de praf si resturi vegetale, oamenii care utilizeaza piscina isi aduc si ei aportul la degradarea calitatii apei piscinei, motive pentru care este nevoie de a doza chimicale si substante intretinere piscine.

Intretinerea piscinei trebuie realizata regulat prin dozare de substante piscina la anumite intervale de timp si in dozele recomandate de producatorii de substante chimice intretinere piscine.

Toutsi, daca dintr-un motiv, sau altul, intretinerea piscinei nu a fost realizata in mod corespunzator, apa piscinei va degenara si nu va mai fi clara si limpede (cel mai cunoscut caz de degenrare il reprezinta proliferarea algelor in piscina si apa devine verde, gen matasea broastei)

Calitatea apei din piscina care a degenerat mai poate fi readusa la parametrii initiali daca se reactioneaza prompt fiind insa nevoie de un tratament soc!

Noi va prezentam mai jos un exemplu de tratament  intretinere piscina / intretinere piscine soc realizat pentru o piscina de 50m3

Tratament cu clor soc (recomandat in cazuril in care substantele normale de intretinere piscine nu au fost la timp introduse in piscina)

1 - Verificati buna functionare a sistemului de filtrare: Curatati nivelul planului apei, cosul de skimmer sau cosurile de skimmere si prefiltrul pompei pentru piscina, filtrul propriu. Anticipati functionarea fortata 2-3 zile la rand. Deschideti dopul inferior si skimmerele.

2 - Acidificati apa, scazand pH-ul la 7 sau maximum 7,2 (se va pune in apa piscinei PH- in general, pentru ca nivelul PH-ului creste in general in apa din piscina)

Introduceti praful acid in skimmer (pH negativ, pH-, pH minor etc.) sau eventual acidul clorhidric.

3 - Clorurati cu praf de la 8 pana la 10 ppm: aproximativ 500 g in skimmere. Utilizati clorocianurile sau hipocloritul de Ca sau de Na (apa de javel).

4 - Introduceti o substanta floculanta, praf floculant sau lichid. In skimmere. Conform dozajelor de pe ambalaj.

5 - La fiecare 6-8 ore, spalati nisipul (decolmatarea se realizeaza la filtre piscine cu nisp).

6- Periati peretii si eventual fundul bazinului. Algele moarte trebuie sa pluteasca.

7 - Adaugati apa curata. Restabiliti nivelul.

 Reluati tratamentul de fond intretinere piscine. Cuburi, o data pe saptamana presarati clor la 3-4 ppm, impreuna cu substanta de floculare pentru intretinere piscine (substante sub forma de tablete in cosul skimmerului sau in cosul prefiltrului pompe piscine.)

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine