Tratamentul automat al piscinelor supraterane si subterane

DEZINFECTANTE AUTOMATE

Trebuie sa fim foarte clari: automatizarea completa in domeniul piscinelor nu exista! Vor exista intotdeauna gesturi care trebuie facute si care se vor mentine si in urmatorii ani dependenta acestui frumos echipament fata de om: de exemplu curatarea prefiltrului pompei piscinei sau al cosului skimmer-ului sau supraclorurarea punctuala pentru a raspunde unei bai intensificate, introducerea in apa si curatarea cu ajutorul unei perii automate etc.Dar, procesul de automatizare este deja destul de avansat.

Ceasul de programare automata a filtarii face minuni, utilizarea sa este momentan generalizata; pana cand aservirea sa la temperatura baii si la densitatea poluarii bazinului? Vana de spalare automata a nisipului: vana cu mai multe canale cu cutie sferica sau vana verticala cu supape incep sa fie "finalizate"; acestea se declanseaza prin intermediul presostatului sau ceasului.

Aceasta va ajuta sa castigati (numai) 5-10 minute pe saptamana, dar va scapa de o adevarata grija!Aceasta trebuie sa fie insotita de umplerea automata independenta sau sa fie amplasata in skimmer pentru a compensa evacuarea prin canalul de scurgere a apei de spalat.De asemenea, este utila o deschidere de preaplin. Prelata formata din clapete flotante automate poate completa ansamblul dar ramane totusi foarte scumpa!

Analizatorul automat al dezinfectantului ramane o jucarie de lux daca se instaleaza singur. Acesta trebuie cuplat la un regulator de dezinfectare, un distribuitor sau un generator automat al produsului de tratament.

De asemenea, nu trebuie sa uitam aparatele de curatare automata care functioneaza corect de acum inainte sau, din aceeasi gama, dispozitivele de curatare integrate in peretele bazinului al aceleiasi constructii si care actioneaza preventiv. In cele din urma, reglarea automata a incalzirii ar trebui citata ca exemplu ce trebuie urmat!

 

 

POMPE DE DOZARE

Intalnite in general in piscinele comunitatilor, acestea permit dozarea mai mult sau mai putin intensa. Este vorba de POMPELE DE DOZARE montate in rezervoarele sau compartimente de depozitare a produselor. Putem distinge 3 tipuri de compartimente:
- compartiment de depozitare a produselor dezinfectante, compartiment de stocare a floculantilor (filtru de nisip);
- compartiment al produsilor acizi sau alcalini.

Pompele de dozare sunt deservite de un ceas, sau mai bine, de un dispozitiv de analiza ce testeaza potentialul de oxidoreducere a apei, proportional cu concentratia in oxidant!Un astfel de dispozitiv, poate in caz de necesitate, actiona si asupra vanei electrice de intrare a unui clorinator sau brominator.

GENERATOARE AUTOMATE DE ELECTROLIZORI

DEZINFECTANTI - IONIZATORI - ONOZATORI

Acestia se "adapteaza" admirabil la modul de functionare al piscinei supraterane de familie, frecventata de un numar mic de inotatori.Se pot face doua observatii cu privire la aceste generatoare: dificultatea de a programa supradozarea automata si pretul inca ridicat.

De retinut: piscinele publice le sunt in principiu mai putin accesibile, deoarece efectul lor este instantaneu si nu generaza in bazin produsi dezinfectanti de rezerva ! Astfel, este necesara adaugarea unui dezinfectant "persistent" pentru a prelungi efectul acestora, precum clorul in cutii.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine