Riscuri asociate piscinelor

Se pot distinge trei categorii de riscuri:
- Riscurile legate de produse,
- Riscurile legate de bazin,
- Diverse riscuri.

RISCURI GENERALE LEGATE DE PRODUSE

Substanta chimica trebuie introdusa intotdeauna in apa si niciodata invers, adica apa nu trebuie varsata peste produs! (Atentie in special la clor). Evitati amestecarea a 2 substante, in absenta indicatiilor specifice. Exemplu: pudra de hipoclorit si cuburi de clor deoarece exista riscul ca acestea sa nu se amestece in apa.

Produsele trebuie pastrate in ambalajul lor, iar eticheta nu trebuie sa fie deteriorata. Lichidele nu trebuiesc depozitate deasupra substantelor solide, atentie la etajerele ce nu sunt prinse bine in perete. Spatiile de depozitare trebuie sa fie aerisite si trebuiesc tinute inchise. In prezenta copiilor, spatiul de depozitare trebuie sa fie inchis cu cheia.

Atentie la prelata cu alveole, numita si "cu bule", care este foarte inselatoare. In fiecare an, numeroase animale isi pierd viata din cauza acesteia, deoarece cred ca este o suprafata de sutinere. Puteti utiliza alarmele. Acestea sunt foarte performante; dar acestea sunt produse foarte sofisticate si deci tributare unei tehnologii fine, ce necesita controlul regulat si din pacate defecte exista. Pernitele pentru plutit sunt foarte putin utilizate: totusi, daca sunt bine pozitionate si fixate de corpul copilului, acestea pot avea un rol decisiv. De asemenea, in ziua de astazi exista maiouri care au integrate astfel de pernite.

DIVERSE RISCURI

Lista poate fi foarte lunga. Din aceasta enumeram: trambulina fixata in mod necorespunzator, bordurile sau plajele alunecoase. Nu alergati pe plaja! Dar de asemenea, toata aparatura electrica care trebuie sa fie amplasata departe de bazin si protejata impotriva caderilor de curent.

CUM DETECTATI SI LOCALIZATI O PIERDERE?

Trebuie sa opriti filtrarea si lasasi ca scaderea de nivel sa evolueze pana la stabilizare. Astfel, puteti evalua debitul pierderii: volumul apei scurse in timpul dat. Ceea ce inseamna volumul apei evacuate, supra timp. Traducem litri/minut si apoi punem aprecia curentul de apa al pierderii: indicatie foarte utila. Stabilizarea indica, printre altele nivelul inferior al presupusei avarii sau al fisurii in bazin sau punctul in care conducta este defecta.

DOUA TIPURI DE DEFECTIUNI "CARACTERISTICE"

Conducte defecte: avaria afecteaza cel mai adesea o vana sau un racord subteran deficiente; uneori este posibil ca fixarea conductei de bazin sa nu fi fost consolidata suficient si in fine, un risc ce nu trebuie neglijat se datoreaza presiunii rambleurilor asupra unei conducte subterane neprotejata in mod corespunzator. Cercetati aceste directii si tineti cont de faptul ca o pierdere in profunzime se traduce cel mai adesea printr-o tasare a plajei.

Pierderile in bazin: poate fi vorba despre o porozitate generala, in cazul gresiei, sau chiar de micro-fisuri in cazul structurii verticale. In acest caz putem realiza colmatarea, introducand in bazin un produs colmatant. Daca fisurile sunt mari, acestea trebuiesc tratate in mod separat si acoperite cu chit. In prealabil, trebuie sa verificati intotdeauna buna stabilitate a bazei piscinei.

Nota: Evaporarea duce in perioada calda la o pierdere de 1,5 - 2 cm din nivelul apei pe saptamana. Barbotarea apei, datorata filtrarii si vanturilor puternice, creste evaporarea cu 15 -20%.


© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine