Prelate de piscina de vara

PRELATE DE PISCINA DE VARA

Exista trei tipuri de prelate de vara:

* Prelate de piscine izotermice rulabile, alveolate sau din polietilena

* Prelate de piscina cu plase de siguranta

* Prelate de piscina mixte sau multifunctionale

PRELATE ALVEOLATE CU BULE DE AER

Acestea sunt relativ ieftine si sunt produse prin suprapunerea si lipirea peliculelor de polietilena vopsita in albastru si supusa unui tratament anti-UV, cu sau fara bordurare, aceste prelate sunt intinse peste suprafata apei. Usoare si eficiente, bulele de aer sunt pozitionate pe partea inferioara, spre apa; se pot practica orificii manuale pentru echipamente (scari) fara nici un risc. Cu acestea pierderea termica zilnica se reduce la jumatate!

Albastru translucid: razele soarelui traverseaza prelata si contibue direct la incalzirea masei de apa. Bazinul joaca rolul de capcana, mai ales daca prelatele sunt de culoare deschisa.

Albastru inchis sau negru, opacitate: in acest caz prelata blocheaza trecerea razelor de soare, bazinul este intunecat ceea ce franeaza cresterea algelor. Acestea au tendinta de a absorbi razele soarelui, difuzand caldura in apa in straturile superficiale. Estetica acestora este discutabila.

PRELATE DIN POLIETILENA

Acestea sunt intrucatva mai scumpe decat cele cu bule de aer dar raman accesibile. Grosimi practicate: 3, 5, 8 mm. Aceste prelate plutesc datorita micro-bulelor de aer si greutatii scazute a materialului, o polietilena de culoare albastra supusa unui tratament anti-UV. Mai robuste decat prelatele de mai sus, acestea sunt uneori ranforsate cu un strat PVC. Atentie! prelatele de piscina prelatele de piscina izotermice nu suporta greutatea oamenilor sau a animalelor, deoarece se scufunda imediat, jenand miscarile; in unele locuri aspectul lor intins este inselator. Nu lasati copiii nesupravegheati in apropiere.

DERULATOARELE

Foarte importante pentru uzul zilnic.O singura persoana poate desfasura sau infasura prelata de piscina; dar procesul trebuie supravegheat manual, pentru ca prelata sa se stranga drept. Desfasurarea poate fi ghidata de o cordelina bine intinsa la extremitatea opusa a prelatei, ancorata in doua puncte. Derulatorul este adesea imobil, cu doua sau patru role care permit adapostirea (la umbra) a prelatei. Daca se depasesc dimensiunile de 6x12 m, procesul devine mai dificil!

PRELATE CU PLASA DE SIGURANTA

Acestea sunt mai apropiate de prelatele de iarna analizate la paginile urmatoare. Principalele diferente sunt greutatea mai scazuta si manevrabilitatea mai mare, si pretul mai accesibil. Rolul principal al acestora il reprezinta siguranta copiilor si a animalelor; pot de asemenea capta impuritatile de dimensiuni mai mari, frunze sau insecte. Se fixeaza la marginea piscinei, pe deasupra bordurii, prin ancorare pe plaja sau pe peluza. Se folosesc clame de ancorare in P sau cu suruburi cu ochi culisant. Pentru intinderea prelatei de piscina se pot folosi arcuri sau chingi, si pentru fixare se poate folosi un cablu elastic, care reprezinta solutia cea mai ieftina si mai usor de utilizat! Acestea pot fi intrebuintate manual in fiecare seara, daca va simtiti in stare, sau... de la o saptamana la alta. In acest caz prelata nu mai poate fi infasurata.

PRELATE MIXTE SAU MULTIFUNCTIONALE

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine