Apa – soare – liniste - relaxare

In zilele toride de vara acestea sunt visele fiecaruia dintre noi. Aceste vise pot deveni realitate prin construirea unei piscine.
Inca din stadiul de proiect o piscina trebuie sa imbine utilul cu placutul. Incadrarea precisa si eleganta in gradina casei dumneavoastra aduce piscina mai aproape de ideea de oaza de relaxare.
Pentru a obtine acest lucru, o planificare este absolut necesara si consultarea unor specialisti este obligatorie.

In functie de situatia existenta la fata locului, constructia piscinei poate sau nu sa aiba un impact asupra aspectului curtii dumneavoastra.

In cazul in care casa este in constructie si curtea nu este amenajata, constructia piscinei nu este “ingradita “ de nicio restrictie. E momentul propice planificarii unui ansamblu armonios – casa – piscina – gradina. Alegerea tipului de piscina, a materialelor de constructie si finisajelor raman la nivel estetic, fiind tehnic posibila orice varianta.

Daca gradina este deja amenajata, este de preferat sa alegeti o solutie tehnica a carui impact este cat mai mic asupra gradinii. Trebuie avut in vedere accesul utilajelor, eliberarea unui spatiu suficient pentru piscina si spatiu tehnic, transportul pamantului excavat si a materialelor de constructie si finisaje si amenajarea unui spatiu de relaxare anexat piscinei.

Din punct de vedere tehnic, solutia si echipamentele alese trebuie sa satisfaca urmatoarele cerinte:

-          Siguranta

-          Eficienta filtrarii si tratarii apei

-          Confortul

Criteriul de siguranta se refera la dimensiunile piscinei in functie de varsta utilizatorilor si abilitatea de inot a acestora. Noile norme europene restrang accesul direct al copiilor la piscina prin amplasarea de bariere fizice sau eletronice. In ceea ce priveste adancimea piscinei, aceasta nu este reglementate in mod explicit. S-a dovedit ca o adancime de 1.5 m este suficient de sigura pentru orice tip de piscina. Atentie! Inclusiv la piscinele cu aceast adancime, utilizarea piscinei de catre copii trebuie sa fie supravegheata obligatoriu de cel putin un adult.

In cazul in care alegeti sa construiti o piscina mai adanca, recomandam sa montati pe marginile piscinei in zonele mai adanci, scari din inox sau balustrade care sa permita sustinerea utilizatorilor care au obosit sau care doresc sa iasa din piscina.

Accesul in si din piscina se poate face si prin scari construite odata cu piscina, inglobate amonios in designul piscinei.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine