Alegerea sistemului de circulare al apei

Piscinele se pot construi cu nivelul apei cam la 10 cm de marginea superioara – in aceasta situatie se folosesc pentru preluarea apei skimmer-ele sau cu nivelul apei chiar la marginea superioara.

Cele mai intalnite pentru piscinele casnice sunt cele cu skimmere.

Al doilea tip, cu canal perimetral, au un aspect estetic deosebit insa implica lucrari suplimentare, inclusiv existenta unui rezervor tampon.

Piscinele publice se vor construi numai cu canal perimetral, pentru o circulatie mult mai buna a apei si pentru a evita aspectul neplacut al unui numar ridicat de skimmere.

La piscinele cu skimmer-e, circulatia apei se face astfel: apa introdusa prin stuturile de introducere pe la suprafata, circula in lungul piscinei catre skimmere si catre sifonul de fund.

La piscinele cu canal perimetral, apa intra prin stuturile de introducere plasate pe fund sau la partea inferioara a peretilor si este evacuata partial prin canalul perimetral si partial prin sifonul de fund.

Tratarea apei din piscine se poate face manual, semiatomat sau complet automat.

Tratarea manuala se face adaugand periodic in apa din piscina a substantelor necesare tratarii apei: corectori de pH, oxidanti: clor sau oxigen activ, algicizi, floculanti.

In situatia tratarii semiautomate, in circuitul hidraulic se introduc substante cu dizolvare lenta – oxidanti - (in clorinatoare sau in cosurile skimmerelor).  Restul de substante se aplica manual.

Tratarea complet automata a apei din piscine se face utilizand sisteme complexe de masura si pompe dozatoare, care asigura nivelul optim al parametrilor din apa piscinei.

Pentru confort, piscina poate fi dotata cu sisteme de incalzire a apei – incalzitoare electrice, schimbatoare de caldura (pentru utilizarea centralelor termice sau a panourilor solare), pompe de caldura aer apa.

Numarul de accesorii optionale pentru piscine este farte mare: trambuline, sisteme de inot contracurent, sisteme de hidromasaj, diverse feluri de scari, jocuri de apa etc.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine