Grupul monobloc de filtrare a peretilor si dusurile cu cadita pentru picioare

Grupul monobloc de filtrare a peretilor - Grupul monobloc suspendat (peste bord); - Grupuri monobloc intregrat / panouri filtrante; - Scari filtrante.

Grupurile monobloc de filtrare adaugate pe peretele bazinelor sunt multiple in Europa. Se practica trei conceptii: grupurile monobloc suspendate "peste bord" de pe perete, care pot fi adaugate pe toate tipurile de bazine chiar ulterior construirii acestora*, grupurile monobloc integrate in peretele bazinul, care insotesc structurile industrializate, grupurile tehnice-scari filtrante care au diverse functii cu functia inevitabila "spa-hidroterapie".

Avantajele grupului monobloc de filtrare a peretilor: comoditatea pentru aceste grupuri tehnice instalate rapid, fara racorduri, si fara conducte ingropate, deci fara riscuri. Acestea filtreaza fin pentru ca sunt dotate cu filtre cu cartus si debitul pompei este pastrat aproape in totalitate chiar daca exista o mica franare in circuitele hidraulice foarte scurte!

Un dezavantaj al acestor grupuri monobloc de fiiltrare a peretilor consta in faptul ca nu pot fi instalate in piscine mari de peste 5 x 12 m, fara exceptie, si trebuie evitate formele complexe; de fapt circuitul de apa din bazin genereaza si emana o sursa punctuala prin care apa este impinsa si reluata: atentie la zonele cu apa statuta formele nu sunt simple. In cazul grupurilor monobloc, filtrul este "cu cartus" sau uneori "cu buzunar filtrant" si situat in amonte fata de pompa piscinei, adica in partea in depresiune sau de aspiratie. Manometrul nu poate fi utilizat pentru a controla functionarea filtrarii, deci este nevoie de interventii pentru curatare la intervale regulate, sau in functie de preferintele fiecarui proprietar.

De asemenea, este bine sa achizitionati un cartus sau un buzunar filtrant de schimb pentru a alterna utilizarea acestora in timpul curatarii. Prefiltrarea este adesea efectuata cu ajutorul unui cos filtrant mai mult sau mai putin plat, dispus deasupra cartusului. Sa ne amintim ca un robot de curatare cu impulsuri de apa, in cazul unui bazin "dificil", poate ajuta ulterior la filtrarea la nivelul circulatiei apei; de asemenea, se pot multiplica grupurile monobloc de filtrare pe un bazin, dispunandu-le alternativ, astfel se pot echipa piscine foarte mari:

* Nota: Echipamentele de filtrare suspendate pot fi instalate perfect dupa taiere pe un bazin cu deficiente in domeniul tratarii apei, si in acest caz sunt necesare mai putine lucrari.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine