Defectarea piscinei dumneavoastra

O piscina defecta, inseamna, inainte de toate o filtrare ce nu functioneaza sau nu functioneaza in mod corespunzator. Nu se mai aud cele doua zgomote scoase de pompa pentru piscina, iar frematarea din fata duzelor a disparut! Foarte repede, in 5, 8, 10 zile, in functie de sezon si de temperatura, bazinul se transforma intr-o baltoaca. Dispozitivele defecte: pompa, in principiu, dar poate fi insusi filtrul.

FILTRELE SI DEFECTELE ACESTORA

Filtrele cu nisip sunt foarte fiabile; totusi au un punct slab: imediat ce apele care trec prin ele sunt putin calcaroase, fapt ce se traduce printr-un pH ridicat, cristalele de cuart au tendinta de a se calcifia. Astfel se formeaza o mare depunere de "tartru" care hraneste particulele si sfarseste prin a le uni intre ele, prin a le cimenta. O formatiune intarita apare treptat in partea superioara si "canalele preferentiale", un fel de fisuri, ghideaza apa care nu mai este filtrata!

Presiunea in manometru nu mai urca si de aceea filtrul trebuie curatat de calcar, cu ajutorul unei substante acide (in cazul in care cuva este realizata dintr-un material plastic):
- puneti 1 l de acid clorhidri de concentratie 33% in cuva plina cu apa si inchideti 24 de ore. Amestecati apa din cand in cand cu ajutorul unui bat.
- realizatii aceasta operatiune si la sfarsitul sezonului, daca simtiti la mana ca nisipul si-a pierdut pulverulenta. Uneori, gasim nisip pe fundul bazinului sau pe duzele de refulare. In acest caz:
- verificati separatoarele de impuritati de pe fundul cuvei, dupa ce ati scos nisipul (2 ore de munca);
- verificati garnitura circulara a vanei cu mai multe canale la intrarea filtrului cu nisip;
- nisipul este uneori de calitate proasta si are tendinta de a se rari;
- posibilitatea de infiltrare in sol a apei dintr-o canalizare sparta, in circuitul de retur (problema grava).

Trebuie sa tineti cont de faptul ca un nisipul unui se reinnoieste in mod normal la fiecare 6-8 ani. Nu uitati de pietrisul de pe fundul cuvei care permite o decolmatare mai buna. De asemenea, inghetul poate deteriora filtrul daca spatiul de distributie nu este confortabil si in anumite regiuni nu uitati sa vidanjati!

FILTRELE CU DIATOMITA SI CARTUS

Acestea prezinta doua tipuri de defectiuni foarte des intalnite. Pe de o parte, elementele pot fi colmatate datorita calcarului din apa sau poluarii excesive: in acest caz, presiunea ramane ridicata chiar si dupa curatare. In acest caz trebuie sa realizati o imersiune de 24 de ore a elementului in apa acidulata (acid clorhidric cu concentratie de 33%), folosind de exemplu un recipient mare. Pe de alta parte, elementele suport, sau de filtrare ale filtrului cu cartus se pot defecta datorita uzurii sau datorita efectului particulelor foarte dure sau al unei suprapresiuni. Presiunea circuitului scade brusc in manometru si in procesul de functionare. Pentru filtrul cu diatomite, putem gasi un nor de praf alb in apa bazinului, fapt ce demonstreaza defectarea unui element suport sau a unei granituri.

POMPELE SI DEFECTELE ACESTORA


© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine