Clasificarea piscinelor

Din punct de vedere al destinatiei piscinele se clasifica in urmatoarele doua categorii:

- PISCINE PRIVATE

- PISCINE PUBLICE

PISCINE PRIVATE

Piscinele private la randul lor se impart in:
- instalatii cu skimmer-e
- instalatii cu canal perinotal

  Piscine private - instalatii cu skimmer-e

Piscine private - instalatii cu skimmere - Schema de principiu

Pentru o instalare si functionare corecta a unei piscine private trebuie urmartie urmatoarele 3 aspecte:


- piesele de trecere incorporate in bazinul piscinelor
- instalatia de tratare a apei din piscina, de recirculare a apei din piscina, de filtrare a apei din piscina si de incalzire a apei din piscina.
- conductele de legatura necesare

Piesele de trecere au rolul de a evacua si a introduce apa in piscina. Pentru filtrarea apei din piscine, ea trebuie sa fie introdusa in piscina prin intermediul stuturilor de introducere, si trebuie sa fie evacuata din piscina atat prin sifonu de fund cat si prin skimmere-e. Skimmerele si sifonul de fund se monteaza de obicei in acelasi segment al piscinei.

Informatii despre montaj

Montaj skimmer - Piscine private

   

     Skimmer-ele se monteaza in partea superioara a bazinului piscinei, fiind responabile cu dictarea nivelului     apei din piscina. Skimmer-ul trebuie instalat astfel incat capacul sau sa fie la nivelul solului. Indepartand capacul skimmer-ului veti decoperi cosul de colectare al primelor mizerii, cos care poate fi folosit si pentru a doza substante cu un grad de dizolvare mai lent.

 

Montaj sifon de fund - Piscine private

Sifonul de fund se instaleaza in pardoseala piscinei in perimetrul in care piscina atinge adancimea maxima. Pentru o rezistenta mai mare se recomanda folosirea unie conducte din PVC flexibil ce trebuie lipita inainte cu o zi de turnarea betonului. In figura este detaliat cu albastrul finisajul piscinei, care nu trebuie sa fie uitat in momentul efectuarii calculelor de pozitionare si amplasare a sifonului de fund.

Montaj stut deintroducere- Piscine private Prizele de aspirator se instalaeaza la 15 cm de marginea piscinei iar stuturile de intoroducere se instaleaza la 25 de cm fata de marginea piscinei. Ambele se amplaseaza utilizand traversele de perete. Montaj priza aspirator - Piscine private

Montaj proiector subacvatic-Piscine private

  

Proiectorul subacvatic trebuie amplasat intr-o zona a piscinei usor accesibila astfel incat in caz de defectiune sa se poata interveni usor.
   Proiectorul subacvatic are doua parti componente:
  - o nisa de incastrare care trebuie montata impreuna cu protectia penru cablu, inainte ca betonul sa fie turnat.
  - proiectorul proipriu-zis.
In momentul terminarii finisajului piscinei se amplaseaza proiectorul in nisa. Proiectorul subacvatic este prevazut cu un cablu de 2.5m lungime, care este suficient  pentru a ajunge la doza de conexiuni.

Atentie!

Proiectoarele subacvatice montate in piscina nu se aprind niciodata (nici pentru testare) fara apa in piscina. In cazul in care proiectoarele au fost aprinse fara a exista apa in piscina ele se ard imediat.Pentru a face un test de verificare se poate folosi un ohm-metru.

© www.piscinele.ro 2018 | ANPC


Piscine preturi, Pompe piscine, Acoperiri piscine, Piscine ieftine, Piscina, Filtre piscine